Zoete aardappelsoep - geschikt als lunch of bij het avondeten

Wat heb je nodig voor 6 personen?

- 300 gram zoete aardappelen
- 3 grote wortels
- 2 paprika's
- 2 uien
- 1 a 2 knoflook (naar keuze)
- wat fijngehakte peterselie
- 2 groentebouillon blokjes (zonnatura is mijn favoriet vanwege de lage hoeveelheid zout en andere toevoegingen)
- 1, 5 liter water
- 2 eetlepels olijfolie

Hoe maak je het?
1. Maak de groenten en de zoete aardappels schoon en snijd ze in grove stukken. Pel en snipper de uien en knoflook. Hak de peterselie fijn en zit dit apart in een schaaltje.
2. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook kort. Voeg de zoete aardappelen en de groenten erbij en bak deze 5 minuten op middelhoog vuur. Regelmatig omscheppen.
3. Voeg 1,5 liter kraanwater en 2 bouillonblokjes toe en zet het vuur hoog totdat het kookt. Kook het 20 minuten op laag vuur met de deksel op de pan (regelmatig roeren).
4. Pureer de soep met de staafmixer
tip- wanneer je de staafmixer rechtop houdt spettert het praktisch niet, houdt je hem schuin dan heb je een oranje keuken ;)
5. Schep de soep in soepkommen en garneer het met een beetje peterselie.

Om de soep extra voedzaam en gezond te maken kun je er wat linzen bij in doen terwijl je het kookt. Zo krijg je weer extra peulvruchten binnen (zijn super gezond voor je).

Waarom is dit een gezonde keuze?

Zoete aardappelen vallen onder de groente. Deze soep bevat enorm veel groentes. Doordat je het pureert is dit voor kinderen een makkelijke manier om veel groente binnen te krijgen. Voordeel van pureren is dat er geen stukjes in zitten, veel kinderen vinden dit fijn!

Het is een heerlijke verse en voedzame soep. Daarnaast makkelijk te maken en snel op tafel. Ideaal wanneer je weinig tijd hebt.