Paprikasoep

Recept: Paprikasoep

Wat heb je nodig voor 6 personen:
• 1 grote pan, knoflookpers, mes, snijplank,
• 4 (spits) paprika’s
• 2 uien
• 2 tenen knoflook
• 2 eetlepels kerriepoeder
• 1 blokje groentebouillon
• 10 gram koriander
• olijfolie
• 1 liter kokend water

Hoe maak je het:
1.Kook 1 liter water in de waterkoker.
2.Voeg een scheutje olijfolie in de soeppan. Haal de schil van de knoflooktenen en pers het in de soeppan uit met de knoflookpers. Schil de ui in ringen en voeg ze bij de knoflook in de pan. Zet dit samen met het kerriepoeder even kort op een laag vuur (ongeveer 2 minuten, regelmatig roeren).
3.Verwijder de steel en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in reepjes. Voeg de paprika’s bij de soeppan in en bak nog ongeveer 5 minuten door.
4.Voeg 1 liter gekookt water toe aan de soeppan met het bouillon blokje erbij.
5.Laat de soep 10 minuten doorkoken met het deksel op de pan, roer regelmatig de soep even door.
6.Pureer met de staafmixer de soep totdat het glad is. Bij pureren is het belangrijk dat je de staafmixer rechtop houdt (wanneer je hem schuin houdt, spettert het enorm). Pureren kan in de soeppan (liefst grote pan) of in een speciaal daarvoor bedoelde pureerkom (met deksel).
7. Voeg de koriander toe als garnering.

Waarom is dit een gezonde keuze?
Paprika's zijn erg voedzaam en bevatten veel vitaminen en mineralen. In rode paprika zit meer vitamine C dan in een kiwi (die toch bekend staat als een vitaminebommetje) en 3x zoveel als in een sinaasappel.
Er zit veel foliumzuur in zoete puntpaprika’s. Als je zwanger wilt worden of zwanger bent, zou je extra foliumzuur moeten slikken. Dit is goed voor de ongeboren baby. Foliumzuur zorgt voor veel energie in onze cellen en is dus goed voor iedereen.
Paprika bevat veel vezels. Dit is goed voor de darmen.
Er zitten heel veel antioxidanten in paprika. Dat zijn de soldaatjes die je lichaamscellen beschermen tegen gevaarlijke invloeden van buitenaf. Antioxidanten kunnen oxidatie van het cholesterol helpen voorkomen en ervoor zorgen dat je cholesterol niet te hoog wordt.