Aardappeltjes, sperziebonen en wortelen uit de oven

Wat heb je nodig voor 4 personen?

- 1 kg gewassen rode aardappelen (bv Bildstar)
- 600 gram sperziebonen
- 500 gram wortelen
- 4 vegetarische groenteburgers of vlees /vis
- kruiden: tijm, koriander, kerriepoeder, peper en zout
- olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden (grillstand)

Hoe maak je het?

1.Snijd de wortelen in kleine stukjes. Snijd de schone aardappelen (schil erop laten) in partjes. Kook dit samen 10 minuten voor in een pan.
2. Dop de sperziebonen en doe alle groente en de aardappelen in een ovenschaal met 2 eetlepels olijfolie en de kruiden (naar wens). Liever een klein beetje peper en zout, het is snel teveel. Mix alles goed door elkaar.
4. Grill het eten ongeveer 15 a 20 minuten in de oven. Af en toe omscheppen.
5. Bak de groenteburgers met een klein beetje olie in de koekenpan gaar.

Eet smakelijk!

Waarom is dit een gezonde keuze?

Zowel aardappelen en groente zitten in de Schijf van Vijf. In een ovenschaal kan je veel verschillende groentes doen. De groente heeft nog een goede bite, en bevat dus nog lekker veel vitaminen en mineralen.
Aardappelen in de schil zijn, naast dat ze heerlijk zijn, ook super gezond. De schil bevat namelijk veel vezels en die zijn enorm belangrijk voor je darmen.

Olijfolie bevat de goede onverzadigde vetten, hierdoor kun je de vitaminen uit de voeding beter opnemen. Onverzadigde vetten zijn ook belangrijk voor je hersenen en hersenontwikkeling.

Tot slot geven de verschillende kruiden een lekkere smaak en geven ook nog weer goede mineralen met zich mee.