Couscous

Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 300 gram couscous
- 3 eetlepels rozijnen
- 1 eetlepel kerriepoeder
- eventueel naar wens 1 theelepel Mexicaanse kruiden taco
- 1 eetlepel olijfolie
- sap van 1 citroen
- 1 bosje munt, fijngehakt
- 1 pot gegrilde paprika's (uitgelekt en in stukjes) of grill ze zelf
- 250 gram cherrytomaten, door vieren gesneden

Hoe maak je het?
1. Meng in een grote schaal de couscous, rozijnen, kerriepoeder en olijfolie. Schenk 500 ml gekookt water ebij en roer het even door. Laat het ongeveer 7 minuten staan en roer het uiteindelijk los met een vork.
2. Voeg het citroensap, de munt, stukjes paprika en cherrytomaat toe aan de schaal en roer het nogmaals door.

Dit is een vegetarisch gerecht, maar je kunt er natuurlijk altijd vlees, vis of vegetarisch vlees bij doen.

Eet smakelijk!

Waarom is dit een gezonde keuze?
Couscous bevat volkoren durum tarwe en bevat daardoor nog alle vitaminen en mineralen. Het geeft veel eiwitten en vezels.
Cherrytomaten en paprika geven je als groente beide verschillende mineralen en vitaminen, lekker en gezond. Rozijnen zijn (mist niet te vaak en te veel) ook erg gezond, omdat ze kalium bevatten, wat bloeddrukverlagend werkt. Daarnaast bevatten ze veel ijzer (goed tegen bloedarmoede) en verschillende B vitamines.
Muntblaadjes zitten vol calcium, fosfor, vitamine C en E en kleine hoeveelheden vitamine B-complex. Deze stoffen ondersteunen je immuunsysteem en bieden bescherming tegen ontstekingen. De geur van munt helpt de luchtwegen te openen en zorgt voor de afvoer van slijm en bacteri´┐Żn.

Dit recept is binnen 15 minuten klaar en lekker & gezond