Zoete aardappelsalade met snijbonen, feta en walnoten

Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 4 zoete aardappels, geschild en in blokjes
- 500 gram snijbonen, in stukjes
- 6 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- 2 theelepels komijnpoeder
- 2 avocado's, geschild en in blokjes
- 2 bosui in reepjes
- 150 gram feta kaas, verkruimeld
- 100 gram walnoten, fijn gehakt

Hoe maak je het?
1. Kook de zoete aardappel en de snijbonen kort voor (10 minuten)
2. Meng in een kom de yoghurt, mayonaise en het komijnpoeder.
3. Giet de aardappelblokjes en snijbonen af en koel ze af in koud water.
4. Roer de aardappelblokjes en de snijbonen door de dressing en voeg er vervolgens de bosui, avocado, feta en walnoten doorheen en serveer het samen op een grote schaal.

Je kunt er naar wens, vlees, vis of vegetarisch vlees bijvoegen, maar het is niet nodig.

Waarom is dit een gezonde keuze?
Deze salade bevat verschillende groentesoorten (avocado, zoete aardappel, bosui, snijbonen) en alleen daardoor bevat het al veel verschillende vitaminen en mineralen. Avocado en walnoten bevatten onverzadigde vetten die belangrijk zijn voor je hersenen en bij kinderen extra voor de hersenontwikkeling. Daarnaast helpen ze bij het beter op kunnen nemen van de in vet oplosbare vitamine A, D, E en K.
Feta bevat calcium, vitamine B12, vitamine D en aminozuren. Feta bevat ook veel verzadigd vet en zout en dit is minder gezond.
Maar, in dit gerecht smaakt feta werelds bij de overige ingredi´┐Żnten en is er niks mee om feta toe te voegen zo af en toe.

Wat ons betreft een favoriet recept deze!

Voor kinderen kunnen bosuitjes te scherp zijn, dan kun je bosui vervangen voor bieslook, deze smaakt milder.

Eet smakelijk!!