Witlof zoete aardappel schotel

Voor 2 personen
Wat heb je nodig?

- 4 stronken witlof
- 3 zoete aardappels
- 100 gram ham in plakjes
- 40 gram geraspte kaas
- 1 tl mosterd
- 1 bosje bieslook
- 100 ml amandelmelk
- 200 gram zwarte bonen

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Was de witlof, snijd in de lengte doormidden en verwijder het achterste gedeelte en de harde kern. Snijd vervolgens in stukjes en kook het 3-4 minuten.
3. Schil en snijd de zoete aardappel in stukjes. Kook in ongeveer 12 minuten gaar. Giet de zoete aardappels af en schep ze terug in te pan. Voeg de mosterd, geknipte bieslook en amandelmelk toe. Gebruik een stamper om de aardappel tot puree te stampen.
4. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Schep de puree, de zoete aardappel, zwarte bonen en de ham in de ovenschaal en roer het door elkaar. Strooi als laatste de geraspte kaas eroverheen. Zet de schaal 20 minuten in de oven.

Waarom is dit een gezonde keuze?
Je krijgt enorm veel groente binnen (500 gram witlof en gemiddeld 500 gram zoete aardappel). Zwarte bonen vallen onder de Peulvruchten. Peulvruchten bevatten veel vezels en zijn goed voor je bloedvaten (dus ook voor je hart). Ik heb aan de witlof nog wat lavas toegevoegd uit eigen tuin (maggiplant). Deze smaakt er ook super lekker bij en is gezonder dan het extra toevoegen van zout. Ik ben niet echt een fan van witlof, maar op deze manier vind ik hem super lekker!! Ook de kids hebben ervan gesmuld