Chili sin carne - a la Marika

Winnares van de Color Challange (in samenwerking met JOGG Hattem)- voeg kleur toe aan je gezonde gerecht. Gewonnen door Marika.

Een zeer kleurrijk gerecht die het bij ons altijd goed doet is: Chili sin carne of bonenprut.

Wat heb je nodig?
- Turks boord, volkoren wraps of zilvervliesrijst (eigen keuze)
- Tomatenblokjes (zonder toegevoegd suiker)
- Rode kidneybonen/andere bonensoort (liefst zonder toegevoegd suiker)
- Mais
- Avocado
- Paprika's (verschillende kleuren maken het nog kleurrijker)
- Kruiden: komijnzaad, paprikakruiden en kaneel naar wens
- Koriander
- Yoghurt
- Knoflook
Je kunt naar keuze uiteraard ook andere groenten toevoegen (hoe meer verschillende soorten groente hoe meer verschillende vitaminen en mineralen je binnen krijgt).

Deze chili sin carne kan lekker gegeten worden met turks brood, met rijst of met wraps. De yoghurt saus gaat er altijd bij.

Dit kan gegeten worden in wraps waarbij de kinderen zelf hun rauwe groente er extra bij op kunnen doen. De een doet liever avocado erop, de ander liever extra cherry tomaatjes en een ander lepelt de maïs liever allemaal op. Extra lekker met een klein beetje geraspte kaas (20+/30+).

Naast lekker, vegetarisch en gevarieerd is het ook nog best snel klaar. Dit gerecht kan je zowel koud als warm bereid eten, is maar net wat je zelf lekker vindt. Doordat je er veel groente in kwijt kan en je het combineert met yoghurt en bonen is dit een gezonde en lekkere keuze. Peulvruchten (zoals kidneybonen) zijn erg goed voor je lichaam, omdat ze het slechte LDL cholesterol verlagen en je helpen om je bloedvaten gezond te houden. Het advies is om wekelijks een keer peulvruchten toe te voegen aan je maaltijd (vaker mag natuurlijk).
Yoghurt is goed voor je darmwerking.

Kortom een heerlijk recept om uit te proberen binnenkort.

Eet smakelijk :)