Tomatensoep

Wat heb je nodig?
6 personen
• 7 Roma tomaten
• 1 grote wortel
• 1 ui
• 2 knoflook
• 2 takjes tijm
• 2 laurierbladeren
• 2 groente bouillon blokjes
• 1,5 liter water
• 1 blikje tomatenpuree
• klein beetje zonnebloemolie

Hoe maak je het?
1.Snijd de ui in ringen en pel en pers de knoflook. Bak ze samen met een beetje zonnebloemolie in een grote soeppan even aan.
2.Voeg losse blaadjes tijm en stukjes gesneden wortel toe en bak even mee.
3.Voeg de tomatenpuree erbij en meng alles goed door elkaar en bak het totdat het goed heet is.
4.Snijd de tomaten in partjes en voeg ze bij de soeppan in.
5.Voeg het water toe en de bouillon blokjes. En roer goed door.
6.Kook de soep ongeveer 10 minuten goed door.
7.Haal de laurierbladeren uit de soeppijn met een zeef.
8.Pureer de soep met de staafmixer goed totdat er geen stukjes meer in zitten. Wanneer je de staafmixer zo recht mogelijk houdt spat het zo min mogelijk.

Waarom is dit een gezonde keuze?
Verschillende studies hebben aangetoond dat het eten van tomaten het risico op het krijgen van bepaalde soorten kanker behoorlijk kan verminderen. Vooral dan long-, maag- en prostaatkanker.
Tomaten bevatten belangrijke voedingsstoffen zoals niacine, foliumzuur en vitamine B6. Al deze stoffen worden gelinkt aan het voorkomen van hart- en vaatziektes. Tomaten zijn rijk aan belangrijke anti-oxidanten zoals vitamine C en vitamine A.
Nog een studie toonde aan dat een dagelijks glas tomatensap het samenklonteren van bloedvaatjes helpt tegengaan en ontstekingen helpt bestrijden.
Regelmatig tomaten eten en verwerken in je voeding heeft dus echt voordelen.