Erwtensoep

Vegetarische Erwtensoep

Wat heb je nodig voor 6 personen?

- 250 gram spliterwten
- 1,5 liter water
- 1 kruimige aardappel geschild en in blokjes
- - 1 ui gesnipperd
- 1 prei in halve ringen gesneden en gewassen
- 250 gram knolselderij in blokjes
- 250 gram winterwortel geschild en in blokjes
gesneden
- 2 laurierblaadjes
- ½ theelepel tijm
- 2 groenten bouillonblokjes

Hoe maak je het?
1. Week de spliterwten eventueel een nacht van tevoren, door ze in ruim koud water een nacht in de koelkast te zetten (niet strikt noodzakelijk bij spliterwten).
2. Doe de spliterwten dan in een vergiet en spoel af met koud water
3. Doe de spliterwten samen met 1 ½ liter water, de bouillonblokjes, de tijm en de laurierblaadjes in een pan en breng het geheel aan de kook.
4. Zet dan het vuur wat zachter en laat de soep 30 minuutjes zachtjes koken, blijf wel regelmatig roeren zodat de soep niet aanbakt.
5. Voeg na 30 minuten de aardappel en de groenten toe en laat nogmaals 30 minuten koken. Blijf de soep regelmatig roeren

Doordat de soep vegetarisch is bevat het minder calorieën. Wil je graag een rookworst toevoegen, dan kan dat uiteraard bij stap 5.