Hangop peer & kaneel

Wat heb je nodig voor 2 personen?

- 300 ml yoghurt
- kaneel
- 2 peren
- zeefje
- schone theedoek
- kraanwater
- vergiet met een bak/pan die eronder past
- koelkast


Om de hangop te maken heb je wat meer tijd nodig. Deze maak je een avond van tevoren of 's ochtends vroeg.

1. Zet de vergiet in de pan/bak en leg een schone theedoek (eerst natmaken met koud kraanwater) in de vergiet en schenk daarop de yoghurt en zet het in de koelkast.
2. Schil vlak voordat je het toetje gaat eten de peren en snijd ze in reepjes. Leg deze in een schaaltje.
3. Schep enkele lepels hangop (wat op de theedoek ligt) bij de peer en bestrooi deze met een klein beetje kaneel. Wanneer je de kaneel bestrooid met een klein zeefje ziet het er ook erg mooi uit.
Het restant vocht in de pan/bak gooi je weg.

Je eet het samen met elkaar op, eet smakelijk!

Waarom is dit een gezonde keuze?

Yoghurt bevat goede bacteri´┐Żn die belangrijk en gezond zijn voor je darmen. Yoghurt helpt de bloeddruk verlagen doordat het de mineralen kalium en calcium bevat.

Peer geeft goede vitaminen en mineralen en is alvast een deel van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid fruit.

In kaneel zijn belangrijke vitamines te vinden, waaronder vitamine A, C, B2 en B6. Verder is het een bron van belangrijke mineralen zoals calcium, kalium, magnesium, zink en ijzer.

Teveel kaneel is echter niet gezond, eet dit toetje dus niet dagelijks.