Appeltaart

Wat heb je nodig voor 6 personen?

- 150 gram bloem
- 90 ml zonnebloemolie
- 50 gram suikerarme jam (bv zonnatura, smaak naar keuze)
- 500 gram appels
- 50 gram rozijnen
- 1 theelepel kaneel
- 2 theelepels citroensap

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een springvorm om (doorsnede ongeveer 17 cm)
2. Kneed de volgende producten tot een deeg (bloem, olie en jam).
3. Vul met 3/4 van het deeg de bodem en de zijkant van de springvorm
4. Schil de appels en snijd ze in partjes. Meng in een schaal de appel met het kaneel, de rozijnen en het citroensap.
5. Schep het appelmengsel op de taartbodem.
6. Maak van het overige deeg strengen en leg die over de appeltaart heen.
7. Bak de appeltaart af in de oven in ongeveer 50 minuten.

Variatie:
Vervang de rozijnen voor klein gesneden stukjes vijgen (1-2 stuks) en gedroogde abrikozen (1-2 stuks).

Geniet ervan!

Waarom is dit een gezonde traktatie?
Deze appeltaart bevat weinig suikers. De appels en de rozijnen geven vitaminen en mineralen.