Hartige muffins

Hartige muffins


Onze zoon nam deze muffins mee naar het kerstdiner op school, hij heeft ze de avond ervoor zelf gemaakt (met een klein beetje hulp van mama).

Dit heb je nodig voor twaalf muffins
1 kleine ui
1 theelepel paprikapoeder
1 paprika
225 gr bloem
1 zakje bakpoeder (16 gr)
een halve theelepel zout
225 ml melk
1 ei
75 gram geraspte kaas
50 gram roomboter
50 gram hamreepjes (klein gesneden)

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de ui in kleine stukjes
3. Snijd de paprika in blokjes (zet een klein deel apart voor de garnering)
4. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven een kom fijn
5. Meng in een grote kom de melk en het ei met elkaar.
6. Laat de boter op laag vuur smelten in een pannetje en roer dit door het mengsel van melk en ei heen.
7. Roer vervolgens ook de geraspte kaas, ham, paprika, ui en paprikapoeder door het natte mengsel.
8. Voeg nu het droge mengsel erbij en roer alles met een spatel tot een beslag. Zo gauw je geen �droge� bloem meer ziet stop je gelijk met roeren.
9. Doe twaalf muffinpapiertjes in de vorm en verdeel het beslag erover.
10. Doe op elke muffin een paar stukjes paprika als garnering.

Bak de muffins in 20 minuten gaar.
Haal de muffins na het afbakken direct uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.

Waarom is dit een geoznde keuze?

Deze trakatie zit vol met groente en geeft je daardoor vitaminen en mineralen. Er is geen suiker aan toegevoegd en dat maakt dit gezonde hartige muffins. Ideaal voor een gezonde traktatie.